PPP Kenia wint Nederlandse finale!

20160513_european_enterprise_promotion_awards_full (1)Na het winnen van de Ambassadeursprijs 2016 heeft aardappelcoöperatie Agrico uit Emmeloord gistermiddag ook de Nederlandse finale gewonnen voor de Europese Awards voor ondernemerschapsbevordering (EEPA). Als klap op de vuurpijl mocht Agrico op vrijdag 13 mei ook de Amsterdam Stock Exchange officieel openen.

Tijdens deze wedstrijd gaat de Europese Commissie op zoek naar de origineelste en meest succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen in de EU. Het gaat om initiatieven die het ondernemerschap bevorderen. De beste inzendingen worden bekroond met de Europese Awards.

Agrico wordt voorgedragen voor de EEPA voor haar initiatief in Kenia waarbij een rendabele aardappelketen wordt opgezet die bijdraagt aan de voedselzekerheid in dit land. Door te telen met kwalitatief hoogwaardig pootgoed en een goede kennisbegeleiding kunnen de beoogde 12.500 kleine boerenbedrijven hun aardappelopbrengst wel vier tot vijf keer vergroten. Hiermee krijgt Kenia een substantiële economische stimulans waarmee de levenstandaard van deze inwoners en hun omgeving wordt vergroot. Het project zal in de komende jaren verder worden uitgebreid naar circa 800.000 kleine boeren in Kenia en naar de omliggende landen.

Het project krijgt een subsidie uit het FDOV fonds van de RVO in het kader van haar nieuwe Aid &Trade beleid waarbij ontwikkelingshulp wordt geboden in samenwerking met het bedrijfsleven. Naast Agrico zijn in het Kenia-project diverse andere Nederlandse bedrijven betrokken als leverancier. Nadere informatie over deze PPP en EUNITE’s rol is te vinden in deze case beschrijving.

Prijswinnaars-EEPA-finale-Nl-460Op 30 november 2016 nemen de nationale selecties het tegen elkaar op tijdens de Europese finale in Bratislava. Meer informatie over EEPA is te vinden via onderstaande links:

RVO EEPA

EEPA EC 

Bron: Agrico

Share:
Share on LinkedIn