VEEHOUDERIJ MOZAMBIQUE: MOZCOW

VEEHOUDERIJ MOZAMBIQUEEUNITE is één van de oprichters, aandeelhouders en bestuurders van een veehouderij in Mozambique, PMC Pecuaria MozCow limitada genaamd.

MozCow is in 2008 opgericht en is vanaf het begin door een Nederlandse manager geleid. Deze Mozambikaanse onderneming heeft drie hoofdactiviteiten, nl. fokken, vetmesten en handel in runderen. Alle activiteiten vinden plaats in de lokale Mozambikaanse markt. 

MOZAMBIKAANSE WAARDEKETEN

VEEHOUDERIJ MOZAMBIQUEKenmerkend voor MozCow is de lokale Mozambikaanse waardeketen. MozCow’s medewerkers, voer, dieren, operatie en distributie zijn volledig geconcentreerd in Mozambique.

MozCow startte haar fokprogramma in 2008 in Chicamba en in Chicacuale. Daarna was de fokkerij verplaatst naar een grotere locatie in Buzi. Sinds 2008 heeft MozCow haar fokkerij opgebouwd door het aanschaffen van volwassen duren van kleine boeren in het Manica district. Vanaf 2012 is de kudde steeds verder gegroeid, met als hoofddoel om de dieren te leveren aan de eigen vetmesterij in Dondo.

MozCow introduceerde vetmesterij activiteiten in de Beira regio. Haar runderen worden gekocht van kleine boeren, commerciële markten van de eigen kudde. De gekochte dieren worden na aankomst in de Dondo vetmesterij gewassen en behandeld met medicijnen en vitaminen. Gedurende 90 – 180 dagen worden de runderen vetgemest.

Naast deze fokkerij en vetmesterij activiteiten heeft MozCow ook handelsactiviteiten. Tot slot zijn meer dan 30 FTEs direct werkzaam voor MozCow, bedraagt het totale areaal 8,000 Ha met ca. 600 runderen.

Share:
Share on LinkedIn